پسران زمانی که به 18 سالگی میرسند، برای اینکه بتوانند ویزای هر کشوری را بگیرند و از کشور خارج شوند یا باید کارات پایان خدمت داشته باشند، یا باید از سازمان نظام وظیفه مجوز خروج از کشور بگیرند. در غیر این صورت امکان خروج نخواهند داشت. درواقع سفر کردن به یک کشور دیگر برای افرادی که مشمول سربازی هستند قوانین و شرایط مخصوص به خود را دارد.
حتی کسانی که پاسپورتشان را قبل از 18 سالگی گرفتهاند باز هم باید برای خروج از کشور مجوز دریافت کنند. در این مطلب از شرکت خدمات گردشگری توریک قصد داریم سیر تا پیاز را درباره شرایط اخذ ویزای توریستی برای مشمولین نظام وظیفه بررسی کنیم. اگر شما هم علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، با ما تا انتهای مطلب همراه باشید.
اخذ پاسپورت برای مشمولین سربازی
قبل از اینکه وارد موضوع اصلی شویم، باید به این سؤال پاسخ دهیم که آیا مشمولین سربازی اجازه اخذ پاسپورت را دارند؟ در پاسخ این سؤال باید گفت در صورتی که فرد مشمول امکان گرفتن معافیت کفالت دارد باید گواهی معافیت خود را بگیرد. همچنین برای سفرهای زیارتی و علمی هم میتوانید با گذاشتن وثیقه، پاسپورت بگیرند.
شرایط سفر مشمولین سربازی به خارج
همانطور که گفته شد پسران زمانی که به 18 سالگی میرسند مشمول سربازی میشوند. این بدان معناست که برای سفر خارجی و گرفتن ویزای کشورهای مختلف مثلا ویزای توریستی فیلیپین یا باید کارت پایانخدمت داشته باشد و یا باید وثیقه بگذارید. اما برای وثیقه گذاشتن هم باید شرایط خاصی داشته باشید. این وسایل به شرح زیر است:
- متقاضی نباید در مراجعه به نظام وظیفه غیبت کرده باشد. زیرا در صورت وجود غیبهای غیرموجه گرفتن وثیقه برایش پیچیده میشود. مشمولین سربازی باید برای گرفتن مجوز خروج از کشور برگه اعزام به خدمت بدون غیبت داشته باشید.
- همچنین اگر درحال تحصیل هستید، باید گواهی اشتغال به تحصیل خود را ارائه دهید. در صورتی که برگه معافیت تحصیلی از دفاتر خدمات الکترونیکی نیرو انتظامی داشته باشید که بدون هیچ مشکلی میتوانید مجوز ورود را دریافت کنید.
- اگر از زمان فارغالتحصیلیتان کمتر از یک سال گذشته باشد نیز میتوانید برای گرفتن مجوز خروج از کشور اقدام کنید.
- در صورتی که از طرف نظام وظیفه غیبتی برایتان ثبت نشده باشد و یکی از معافیتهای کفالت یا معافیت پزشکی را داشته باشید هم میتوانید مجوز خروج از کشور را بگیرید.
- بهطور کلی باید برای اینکه بتوانید به سازمان نظام وظیفه ثابت کنید قصد بازگشت به کشور را دارید، برای دریافت مجوز وثیقه بگیرید.
پیشنهاد میشود: بیمه مسافرتی و هر چه باید در مورد آن بدانید!
انواع سفر و شرایط آن از نظر سازمان نظام وظیفه برای مشمولین
سفرهای علمی یا سفرهای مطالعاتی در مقاطع تحصیلات تکمیلی:
- متقاضی باید معافیت تحصیلی داشته باشند و در نظام وظیفه هم غیبت نداشته باشد.
- مدت زمانی که به شما برای خروج از کشور مجوز داده میشود (برای مقالات و کنفرانسهای علمی) حداکثر 30 روز است و برای شرکت در کارگاهها و دورههای آموزشی حداکثر 45 روز است.
- وثیقه باید به صورت وجه نقد و یا ضمانتنامه بانکی باشد.
سفرهای زیارتی:
- غیبت نداشته باشید.
- یا معافیت تحصیلی داشته باشید و یا وضعیت تحصیلیتان مشخص باشد. یعنی درحال تحصیل باشید.
- امکان ارائه وثیقه داشته باشید.
- اگر درحال تحصیل هستید امکان ارائه گواهی اشتغال به تحصیل نداشته باشید.
- اگر تازه فارغالتحصیل شده باشید، هنوز برای ارسال دفترچه سربازی وقت داشته باشید.
باید بدانید که:
- نوع وثیقهای که متقاضیان، برای سفر زیارتی باید ارائه دهند، وجه نقد است.
- اگر با مدرک دیپلم یا پیشدانشگاهی فارغالتحصیل شدهاید، مهلت معرفیتان تمام نشده باشد و یا برگه اعزامتان بدون غیبت باشد هم میتوانید این مجوز را دریافت کنید.
- مجوز خروج از کشوری که دانشجویان میگیرند باید دارای محدودیت زمانی، مشخصات شناسنامه، کد ملی، سال ورود به دانشگاه، مقطع تحصیلی، نام کشور و علت سفر باشد.
- دانشجویان و طلاب علوم دینی که برای سفر زیارتی به عراق یا عربستان میخواهند مجوز بگیرند، باید درخواستشان را از سوی دانشگاه یا مدیریت حوزه علمیه محل تحصیل بگیرند.
سفرهای مطالعاتی:
- معافیت تحصیلی داشته باشید.
- حداکثر فرصت مطالعاتی که میتوانید در خارج از کشور داشته باشید شش ماه برای کارشناسی ارشد و یک سال برای مقطع دکتراست.
- برای همه دانشجویان در هر مقطعی که هستند، یک بار مجوز خروج از کشور بهعنوان فرصت مطالعاتی وجود دارد.
ضمانت یا وثیقه برای سفر مشمولین سربازی
همانطورکه تا اینجای مطلب فهمیدهاید، برای دریافت مجوز باید وثیقه یا ضمانت داشته باشید. مبلغ این وثیقه به شرح زیر است:
- وثیقه سفرهای علمی: 15 میلیون تومان
- وثیقه سفرهای سیاحتی: 30 میلیون تومان
- وثيقه سفر زيارتي متعهدین خدمت: 5 میلیون تومان وجه نقد
- سفر جهت ادامه تحصیل (معافیت تحصیلی خارج از کشور): 40 میلیون تومان وجه نقد
انواع ضمانت برای سفر مشمولین
براساس نوع سفر، ضمانتهای مختلفی برای مشمولین سربازی وجود دارد. این ضمانتها به شرح زیر هستند:
- مشمولین سربازی قبل از سفر علمی پژوهشیشان برای دریافت مجوز باید 15 میلیون تومان وجه نقد را بهعنوان وثیقه، به حساب نظام وظیفه واریز کنند و یا یک ضمانت بانکی ارائه دهند.
- مشمولین سربازی قبل از سفر سیاحتی و غیرعلمی یا غیرزیارتی باید 15 میلیون تومان وجه نقد را بهعنوان وثیقه، به حساب نظام وظیفه واریز کنند. البته این واریزی حتما باید به واسطه بانک قوانین باشد تا مورد پذیرش قرار گیرد.
- مشمولین سربازی قبل از سفرهای زیارتی مثل عراق و عربستان باید 5 میلیون تومان وثیقه پرداخت کنند.
- مشمولین سربازی برای ادامه تحصیل در خارج از کشور باید 40 میلیون تومان وثیقه پرداخت کنند.
نکات مهم قبل از سفر مشمولین سربازی
شاید برایتان جالب باشد بدانید:
۱. کسانی که درحال طی کردن دوره سربازی خود هستند هم میتوانند مجوز سفر خارجی دریافت کنند و به سفر زیارتی بروند. آنها باید حتما از معاونت منابع انسانی یگان خود این مجوز را دریافت کنند.
۲. کسانی که میخواهند برای سفر علمی به خارج از کشور بروند هم باید مجوز خروج را از دانشگاه خود بگیرند و پس از دریافت مجوز باید به سازمان نظام وظیفه مراجعه نمایند.
۳. نکته دیگری که باید بدانید این است که برای دریافت مجوز حضور حتما نباید حضوری اقدام کنید. بلکه میتوانید به صورت الکترونیکی هم این درخواست را ثبت نمایید. روش اخذ مجوز این است که به یکی از مراکز پلیس +10 مراجعه نمایید و کد سخا دریافت کنید. با این کد وضعیت نظام وظیفه شما مشخص میشود.
در مرحله بعد باید به سامانه نظام وظیفه مراجعه کنید و با کدملی و کدسخا وارد آن شوید. درمرحله بعدی باید تاریخ سفر را مشخص نمایید و سپس مبلغ وثیقه را پرداخت کنید. درگام بعدی یک شماره حساب قرضالحسنه از شما دریافت میشود تا هنگام بازگشت به کشور مبلغ وثیقه به حسابتان بازگردد.
کلام آخر
در این مطلب هرآنچه را که لازم بود درباره سفرهای خارجی مشمولین خدمت سربازی بدانید بیان کردیم. شاید تصور عموم این باشد که مشمولین سربازی نمیتوانند به خارج از کشور سفر کنند و ویزای کشورهای مختلف مانند ویزای دبی را بگیرند.
اما با خواندن این مقاله خواهید فهمید که شرایط و قوانینی برای خروج از کشور برای این افراد هم وجود دارد. اگر نکته دیگری درباره این موضوع هست که در این مطلب بدان اشاره نشد، حتما آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد و بتوانید از آن استفاده کنید.
1 0