خانه
بلاگ
حساب کاربری
هوشمندانه سفر کن! خرید آنلاین تور و ویزا در توریک

فهرست مطالب

مسترکارت؛ 0 تا 100 آنچه باید از آن بدانید!

مسترکارت؛ 0 تا 100 آنچه باید از آن بدانید!
تاریخ انتشار: 1403/8/16

خرید مسترکارت یک راه‌حل عالی برای غلبه بر محدودیت‌های ناشی از تحریم در زمینه تبادلات ارزی و تراکنش‌های بین‌المللی است؛ چراکه با داشتن هریک از انواع مسترکارت، امکان پرداخت‌های برون‌مرزی در اغلب کشورهای جهان، به‌صورت آنلاین یا آفلاین برای ایرانیان فراهم می‌شود. در این مطلب از مجله گردشگری توریک می‌خواهیم صفر تا صد اطلاعات لازم را در مورد مزایای مسترکارت با هم مرور کنیم و ببینیم چگونه می‌توان انواع مختلف مسترکارت را از داخل یا خارج از ایران دریافت کرد؟

مسترکارت چیست؟

مسترکارت (Master Card)، یک کارت معتبر و پرکاربرد در سراسر جهان است که توسط شرکتی به همین نام صادر می‌شود. مسترکارت در بسیاری از کشورهای جهان پشتیبانی می‌شود و با استفاده از آن می‌توان از خدمات پرداخت بین‌المللی استفاده کرد.

به‌این‌ترتیب در صورت سفر با تور خارجی، نیازی به حمل پول نقد نیست چون با مسترکارت مسافرتی می‌توانید در کسری از ثانیه، بهای خدمات و کالاهای خریداری‌شده در خارج از کشور را پرداخت کنید.

تاریخچه مسترکارت

شرکت مسترکارت که در چند دهه گذشته با نام مسترشارژ شناخته می‌شد، در دهه 1960 به‌صورت محدود و در حوزه کارت‌های اعتباری فعالیت خود را آغاز کرد. رفته‌رفته ابعاد فعالیت آن در سراسر جهان گسترش یافت تا جایی که در حال حاضر در بسیاری از نقاط دنیا مورداستفاده قرار می‌گیرد.

در حال حاضر دفتر مرکزی مسترکارت در نیویورک واقع شده است. این  شرکت چندملیتی آمریکایی در زمینه مدیریت سامانه‌های پرداخت بانکی، صدور کارت‌های اعتباری و نقدی فعالیت‌های گسترده‌ای را انجام می‌دهد.

اطلاعات و لوگوی مسترکارت

اطلاعات و لوگوی مسترکارت

لوگو در مسترکارت‌های فیزیکی، به‌صورت دو دایره نارنجی و قرمز در کنار هم (به‌صورت تصویر بالا) است. اغلب دستگاه‌های خودپرداز، مراکز خرید و فروشگاه‌های آنلاین با نمایش لوگوی مسترکارت، پشتیبانی خود را از خدمات این کارت نشان می‌دهند؛ بنابراین وجود این نماد بر دستگاه‌های خودپرداز یا فروشگاه‌ها، نشان‌دهنده این است که می‌توانید با مسترکارت از خدمات این دستگاه‌ها و مراکز استفاده کنید.

هر مسترکارت فیزیکی حاوی اطلاعات زیر است:

  • نام صاحبِ کارت
  • شماره کارت 16 رقمی به همراه شماره شناسایی نهاد صادرکننده
  • رمز CCV2
  • تاریخ انقضای کارت

مسترکارت در چه کشورهایی اعتبار دارد؟

مسترکارت توسط بیش از 140 کشور جهان از جمله ایالات متحده آمریکا، اغلب کشورهای اروپایی، کشورهای آمریکای جنوبی، آمریکای لاتین، آسیایی و… پشتیبانی می‌شود؛ در کشورهای دارای نمایندگی مسترکارت بیش از 3 میلیون دستگاه POS و ATM برای ارائه خدمات به مشتریان وجود دارد.

همچنین در صورت داشتن مسترکارت، امکان خرید از تمامی وب‌سایت‌های خارجی متصل به درگاه MasterCard وجود دارد.

مسترکارت چه کاربردی دارد؟

مسترکارت چه کاربردی دارد؟

با در دست داشتن مسترکارت مسافرتی می‌توانید از مزایای آن در خارج و حتی داخل کشور به‌صورت آنلاین یا آفلاین بهره‌مند شوید. مثل:

  • امکان خرید از فروشگاه‌ها و مراکز خرید در کشورهای پشتیبانی‌کننده از مسترکارت
  • امکان پرداخت آنلاین در وب‌سایت‌های خارجی ِ متصل به شبکه مسترکارت
  • امکان پرداخت بهای خدمات مسافرتی ارائه‌شده در خارج از کشور
  • امکان دریافت وجه نقد از دستگاه‌های خودپرداز

خرید مسترکارت به چه کسانی توصیه می‌شود؟

خرید مسترکارت به کسانی که قصد مهاجرت، سفر به خارج از کشور یا استفاده از کالا و خدمات خارجی را دارند، پیشنهاد می‌شود. مثل:

  • مسافران سفر شخصی یا سفر با تور به خارج از کشور
  • دانشجویان متقاضی تحصیل در خارج از کشور برای پرداخت هزینه‌های اصلی و جانبی مثل اپلیکیشن فی و…
  • فریلنسرها و کسانی که قصد همکاری با شرکت‌های تجاری و کارفرمای خارجی را دارند.
  • تمامی کسب‌وکارها و افرادی که نیاز به پرداخت و تراکنش‌های ارزی دارند.
  • گیمرها و تمامی علاقه‌مندان به استفاده از خدمات غیررایگان پلتفرم‌های خارجی

میزان امنیت مسترکارت چقدر است؟

ازآنجایی‌که شبکه مسترکارت از فناوری رمزنگاری برای انجام مبادلات استفاده می‌کند، می‌توان گفت سطح امنیت آن بسیار بالا است؛ بنابراین کاربران بدون نگرانی می‌توانند امور مالی خود را در سطح بین‌المللی انجام دهند.

انواع مسترکارت

انواع مسترکارت

اصلی‌ترین انواع مسترکارت به ترتیب زیر است که بسته به هدف و نیاز مشتریان قابل خریداری است.

  • پیش‌پرداخت (Prepaid MasterCard)
  • دبیت کارت (Debit Mastercard)
  • اعتباری (Credit card)
  • تجاری (Business MasterCard)

مسترکارت پیش‌پرداخت (Prepaid MasterCard)

مسترکارت پیش‌پرداخت که به دو صورت فیزیکی و مجازی صادر می‌شود، پرکاربردترین نوع مسترکارت برای ایرانیان است؛ زیرا برخلاف سایر انواع مسترکارت، برای صدور کارت‌های پیش‌پرداخت نیازی به تأیید سوابق اعتباری شخص نیست و دریافت آن به‌نسبت ساده‌تر است.

فرد با تهیه این نوع مسترکارت می‌تواند مبلغ دلخواه را در کارت قرار دهد و در صورت نیاز از آن برای خریدهای بین‌المللی استفاده کند. در واقع قابلیت خرید با این نوع مسترکارت محدود به مقدار پرداخت‌شده توسط دارنده کارت است و دارنده مسترکارت فیزیکی می‌تواند در صورت نیاز آن را شارژ کند.

دبیت کارت  (Debit Mastercard)

برای صدور دبیت کارت، مانند دبیت کارت دبی، نیاز است تا مسترکارت  به یک حساب بانک معتبر متصل شود و فرد در هنگام خرج کردن، باید در حساب بانکی خود پول کافی داشته باشد.

با استفاده از دبیت کارت می‌توان از دستگاه‌های POS کارت کشید و یا از طریق دستگاه ATM پول نقد برداشت کرد؛ برای این کار کافی است پس از کشیدن کارت، رمز خود را وارد کرده تا در صورت داشتن موجودی کافی در حساب شخص، تراکنش انجام شود.

تاریخ انقضای دبیت کارت‌ها 2، 3 یا ۵ساله است و به دلیل اتصال آن به حساب بانکی، به طور مادام‌العمر متعلق به شخص است.

مسترکارت اعتباری (Credit card)

مسترکارت اعتباری یکی دیگر از انواع کارت‌های این شبکه است که به مشتریان اجازه خرید اعتباری را می‌دهد. به‌این‌ترتیب که دارنده کارت، بدون نیاز به پرداخت نقدی می‌تواند از این کارت و به میزان اعتبار خود خرید کرده و مبلغ خرید را به‌صورت اقساط ماهیانه پرداخت کند. سقف اعتبار مسترکارت اعتباری، توسط نهاد یا بانک صادرکننده کارت و بر اساس عواملی مثل تاریخ اعتبار، میزان درآمد و… تعیین می‌شود.

بیزینس مسترکارت (Business MasterCard)

شرکت‌ها و سازمان‌هایی که کسب‌وکارشان به تبادلات ارزی وابسته است از این نوع مسترکارت برای انجام امور مالی خود استفاده می‌کنند. بیزینس مسترکارت در دو نوع دبیت و اعتباری در اختیار چنین سازمان‌ها و شرکت‌هایی قرار می‌گیرد.

روش دریافت انواع مسترکارت چیست؟ (در داخل و خارج از کشور)

روش دریافت انواع مسترکارت چیست؟ (در داخل و خارج از کشور)

حال این پرسش به وجود می‌آید که چگونه باید مسترکارت بگیریم؟ جواب این سوال این است که دریافت هر یک از انواع مسترکارت مراحل مختلفی دارد که در این بخش به تفکیک به شرح هر یک می‌پردازیم.

مراحل دریافت دبیت کارت مسترکارت

  • انتخاب بانک خارجی ارائه‌دهنده خدمات مسترکارت (در خارج از کشور)
  • ثبت درخواست به‌صورت آنلاین یا مراجعه به بانک
  • تکمیل فرم‌های لازم
  • ارائه مدارک متقاضی
  • پذیرش قوانین و امضای فرم‌ها و تعهدنامه‌های امنیتی
  • دریافت دبیت کارت

مراحل دریافت مسترکارت اعتباری

  • مراجعه به مرکز ارائه‌دهنده خدمات مسترکارت (در خارج از کشور)
  • سنجش میزان اعتبار فرد توسط بانک یا نهاد صادرکننده
  • انتخاب کارت موردنظر
  • ارائه مدارک و انجام ثبت‌نام
  • تأیید و صدور مسترکارت
  • دریافت و فعال‌سازی کارت

مراحل خرید مسترکارت پیش‌پرداخت

  • انتخاب یک شرکت واسطه فروش (در داخل کشور) یا یک بانک پشتیبانی‌کننده از مسترکارت (در خارج از کشور)
  • انتخاب نوع کارت
  • ارائه مدارک لازم
  • پرداخت هزینه صدور مسترکارت
  • دریافت و فعال‌سازی کارت
  • شارژ مسترکارت (در صورت نیاز)

در نهایت زمانی که هر یک از انواع مسترکارت‌های خریداری‌شده به قسمت داشبورد حساب کاربر اضافه شود، می‌توان از خدمات بانکی این شبکه استفاده کرد.

کاربرد مسترکارت فیزیکی و مجازی

همان‌طور که در بخش قبل اشاره کردیم، مسترکارت از نوع پیش‌پرداخت به دو صورت فیزیکی و مجازی در اختیار مشتریان قرار می‌گیرد که در ادامه بیشتر به تفاوت آن‌ها می‌پردازیم.

مسترکارت مجازی چیست؟

مسترکارت مجازی چیست؟

مسترکارت مجازی (Virtual MasterCard) یکی از انواع مسترکارت است که به‌صورت مجازی صادر می‌شود و کارت آن به شکل فیزیکی نیست. در صورت خرید مسترکارت مجازی، اطلاعات کارت به‌صورت اینترنتی و از طریق ایمیل اعلام‌شده توسط متقاضی، برای وی ارسال می‌شود.

به‌این‌ترتیب درصورتی‌که مشتری بخواهد از تسهیلات پرداخت بین‌المللی در وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها استفاده کند، باید پس از ورود به درگاه پرداخت، اطلاعات مسترکارت مجازی خود را در فیلدهای مربوطه وارد و خرید خود را انجام دهد.

یکی از قابلیت‌های خرید مسترکارت مجازی این است که در صورت ناموفق بودن تراکنش، فرایند بازگشت وجه در کوتاه‌ترین زمان وجود دارد و نگرانی از این بابت وجود ندارد.

مسترکارت فیزیکی چیست؟

همان‌طور که از نام مسترکارت فیزیکی (Physical MasterCard)،  مشخص است، با خرید آن یک کارت فیزیکی شبیه به کارت‌های بانکی در اختیار متقاضی قرار می‌گیرد. برای خرید مسترکارت فیزیکی نیاز به یک حساب بانکی است تا مسترکارت با اتصال به آن امکان تراکنش‌های مالی را ممکن کند.

یکی از روش‌های گرفتن مسترکارت فیزیکی این است که یک حساب بانکی با نام متقاضی در یکی از کشورهای همسایه افتتاح و پس از اتصال مسترکارت به حساب بانکی، انجام پرداخت‌های ارزی از حساب شخص ممکن می‌شود.

به‌این‌ترتیب در هر یک از سفرهای خارجی، با مسترکارت مسافرتی می‌توان به‌صورت حضوری از دستگاه‌های ATM و POS استفاده کرد یا با اتصال به درگاه پرداخت، تراکنش‌های آنلاین را انجام داد.

انواع مسترکارت فیزیکی

3 نوع رایج مسترکارت فیزیکی وجود دارد که بر اساس سقف تراکنش مجاز، جنس و مشخصات کارت با یکدیگر تفاوت‌هایی دارند.

مسترکارت استاندارد

·        مسترکارت استاندارد

مسترکارت استاندارد برای کسانی مناسب است که می‌خواهند در طول روز تعدادی تراکنش پراکنده برای مقاصدی مثل خرید آنلاین، پرداخت آزمون و… داشته باشند.

این کارت تا سقف 10 تراکنش در هر شبانه‌روز با حجم مجاز 2 هزار دلار قابلیت استفاده دارد.

مسترکارت گلد

مسترکارت گلد

مسترکارت گلد برای کسانی که قصد سفر خارجی را دارند، گزینه ایده‌آلی است زیرا اجازه انجام انتقال پول تا سقف 20 تراکنش در هر شبانه‌روز با حجم 4 هزار دلار را می‌دهد. علاوه بر این افراد با استفاده از مسترکارت نوع گلد می‌توانند از تخفیف‌ها و آفرهای جذابی در زمینه رزرو هتل، بلیت و خدمات سفر بهره‌مند شوند.

مسترکارت پلاتینیوم

مسترکارت پلاتینیوم

گران‌ترین نوع مسترکارت، مسترکارت پلاتینیوم است که برای افراد با موجودی یا درآمد بالا مناسب است. با استفاده از این نوع مسترکارت می‌توان بدون محدودیت در خصوص تعداد و سقف تراکنش عمل کرد.

با استفاده از مسترکارت پلاتینیوم می‌توان از امکان برداشت 5 هزار دلار از دستگاه خودپرداز، در هر شبانه روز استفاده کرد.

آیا در هنگام خرید با مسترکارت فیزیکی نیاز به تبدیل ارز است؟

ازآنجایی‌که مسترکارت فیزیکی به یک حساب بین‌المللی متصل است، در هر یک از کشورهای خارجی می‌توانید خرید خود را بدون نیاز به این کار انجام دهید زیرا تبدیل ارز در هنگام خرید با مسترکارت فیزیکی به‌صورت خودکار انجام می‌شود.

برای اطلاع از نرخ تبدیل ارز توسط شبکه مسترکارت، می‌توانید عبارت MasterCard exchange rate را در مرورگر گوگل جست‌وجو و میزان نرخ تبدیل ارزهای موردنظر خود را در این شبکه ملاحظه کنید.

تفاوت مسترکارت فیزیکی با مسترکارت مجازی چیست؟

بهتر است پیش از خرید، مهم‌ترین تفاوت مسترکارت فیزیکی و مجازی را بشناسید.

  • عموماً مسترکارت‌های مجازی بدون نام صادر می‌شوند اما در مسترکارت‌های فیزیکی نام صاحب کارت حک می‌شود.
  • مسترکارت‌های مجازی اعتباری بین چند ماه تا چند سال دارند اما مسترکارت‌های فیزیکی دارای تاریخ انقضای طولانی‌تری نسبت به نوع مجازی هستند.
  • انواع مختلف مسترکارت‌های مجازی و فیزیکی وجود دارند که باتوجه‌به مشخصات هر یک قیمتشان متغیر است؛ هر فرد بسته به نیاز خود، باید نوع مناسب را از حداقل تا حداکثر قیمت انتخاب کند.
  • مسترکارت‌های فیزیکی را می‌توان مجدد شارژ کرد، درحالی‌که مسترکارت‌های مجازی چنین قابلیتی ندارند.
  • مدت‌زمان صدور مسترکارت مجازی یا فیزیکی بستگی به بانک یا شرکتی دارد که درخواست خود را از طریق آن ثبت می‌کنید که این فرایند معمولا یک تا چند روز کاری زمان می‌برد. به طور معمول صدور مسترکارت مجازی نسبت به صدور و تحویل نوع فیزیکی سریع‌تر انجام می‌شود.
  • صدور مسترکارت مجازی با ارز رسمی یک کشور (معمولا دلار آمریکا) انجام می‌شود. معمولا فرد برای خرید و انجام تراکنش ملزم به استفاده از همان ارز است.
  • برای خرید مسترکارت مجازی نیاز به افتتاح حساب خارجی یا خروج از کشور نیست.
  • هیچ محدودیتی برای استفاده هم‌زمان از مسترکارت مجازی و فیزیکی وجود ندارد.

روش شارژ مسترکارت

برای شارژ مجدد مسترکارت می‌توانید از طریق داشبورد در حساب کاربری خود، به درگاه بانکی متصل شوید و مسترکارت خود را شارژ کنید.

صدور مجدد مسترکارت در صورت مفقودی و سرقت

گم کردن مسترکارت هم مثل گم کردن پاسپورت در خارج از کشور راه حل‌هایی دارد. در صورت مفقودی یا به سرقت رفتن مسترکارت می‌توانید به بخش پشتیبانی شرکت یا نهاد صادرکننده، اطلاع داده تا کارت قبلی مسدود و با پرداخت هزینه صدور مجدد، مسترکارت جدیدی را دریافت کنید.

مزایای مسترکارت چیست؟

مهم‌ترین مزیت خرید مسترکارت این است که شما را از قیدوبند محدودیت‌های پرداخت بین‌المللی رها می‌کند. چون با داشتن آن می‌توانید از نکات مثبت مسترکارت به ترتیب زیر بهره‌مند شوید.

  • امکان انتقال وجه به حساب‌های خارج از کشور
  • بررسی حساب اصلی متصل به مسترکارت
  • سرعت بالای تراکنش‌های مالی
  • امکان استفاده 24 ساعته از خدمات پرداخت
  • پرداخت کمترین کارمزد در هر تراکنش
  • امنیت بالا
  • امکان تنظیم نرخ بهره
  • امکان برداشت وجه از دستگاه‌های ATM در خارج از کشور
  • پرداخت مستقیم هزینه‌های وقت سفارت در فرایند اخذ ویزا
  • امکان خرید اینترنتی از وب‌سایت‌های معتبر متصل به مسترکارت مثل آمازون و…
  • امکان پرداخت در خرید حضوری از اکثر فروشگاه‌های خارج از کشور
  • امکان استفاده از آفرها و انجام خریدهای تخفیف‌دار از فروشگاه‌های بین‌المللی
  • امکان خرید از جشنواره‌های ویژه فروش در کشورهای خارجی مثل بلک فرایدی یا جشنواره خرید دبی
  • امکان انجام خریدهای درون برنامه‌ای از پلتفرم‌ها و اپلیکیشن‌های اپ‌استور، گوگل‌پلی، اسپاتیفای و…
  • عدم نیاز به حمل پول نقد در سفرهای خارجی
  • پرداخت مستقیم هزینه‌های سفر مثل رزرو بلیت، هتل و…
  • امکان پرداخت هزینه آزمون‌های بین‌المللی آیلتس، تافل و…
  • امکان تأیید حساب‌های پی‌پال PAYPAL و گوگل ادز GOOGLE ADS
  • پشتیبانی از ارزهای دیجیتال
  • قابلیت سفارش مجدد در صورت سرقت یا مفقود شدن
  • امکان شارژ مسترکارت فیزیکی به دفعات نامحدود

محدودیت‌های استفاده از مسترکارت در ایران

محدودیت‌های استفاده از مسترکارت در ایران

به دلیل اینکه امکان باز کردن یک حساب بین‌المللی در داخل ایران وجود ندارد، عملاً نمی‌توان از داخل ایران برای خرید مسترکارت‌های دبیت یا اعتباری اقدام کرد. کارت‌هایی که توسط شرکت‌های واسطه فروش مسترکارت در اختیار افراد قرار می‌گیرد اغلب از نوع پیش‌پرداخت است.

به دلیل عدم اتصال بانک‌های ایران با بانک‌های بین‌المللی، امکان استفاده مستقیم از مسترکارت برای برداشت وجه نقد و کشیدن کارت از طریق دستگاه پوز در داخل ایران وجود ندارد.

تفاوت ویزاکارت و مسترکارت چیست؟

تفاوت ویزاکارت و مسترکارت چیست؟

هر دو شرکت مسترکارت و ویزاکارت، دو تا از بزرگ‌ترین و معتبرترین مراکز بین‌المللی هستند که در زمینه تعاملات مالی جهانی فعالیت می‌کنند. اغلب بانک‌های معتبر دنیا به این دو شبکه متصل هستند و دارندگان هر یک از این کارت‌ها می‌توانند تراکنش‌ها و پرداخت‌های خود را به‌سادگی انجام دهند.

ازآنجایی‌که این دو شرکت با یکدیگر رقابت تنگاتنگی دارند می‌توان گفت تفاوت ویزاکارت و مسترکارت در گستردگی شبکه، سطح امنیت، سرعت تراکنش و ارائه خدمات تفاوت‌های جزئی دارد و اغلب شبیه به یکدیگر عمل می‌کنند.

حتی کارمزد تبادلات هر یک از دو کارت، بیش از آنکه تحت‌تأثیرِ دو شرکت مسترکارت یا ویزاکارت باشد، به بانک صادرکننده و سایر عوامل بستگی دارد.

بنابراین در پاسخ به این پرسش که آیا ویزاکارت بهتر است یا مسترکارت؟ باید بگوییم که تفاوت چندانی بین این دو کارت وجود ندارد. بهتر است بدون در نظر گرفتن شرکت صادرکننده، بیشتر روی انتخاب هر یک از انواع کارت (دبیت، اعتباری یا پیش‌پرداخت) تمرکز داشته باشید تا بر اساس شرایط خود گزینه بهتری را دریافت کنید.

سخن پایانی

در سال‌های اخیر به دلیل تحریم‌های اعمال‌شده، استفاده از خدمات غیررایگانِ وب‌سایت‌های خارجی یا خرید محصولات و خدمات در سفرهای خارج از کشور، با پیچیدگی‌هایی همراه شده است. باتوجه‌به راهنمایی ارائه‌شده در این مطلب از توریک، با مزیت‌های مسترکارت‌های فیزیکی و مجازی برای غلبه بر این محدودیت‌ها آشنا شدیم. حالا شما بگویید که کدام یک از انواع مسترکارت را در سفرهای خارجی ترجیح می‌دهید؟

1 0
اشتراک گذاری

ارسال نظر لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *