اگر حیوان خانگی دارید، حتما زمانهایی که میخواهید به مسافرت بروید، دچار این دغدغه میشوید که حیوان خانگی خود را کجا و پیش چه کسی بگذارید زیرا هیچکس دوست ندارد که حیوان خانگیش را از خود دور کند و در طول سفر نگرانشان باشد. مخصوصا اگر سفرتان خارجی و برای مدت طولانیتری باشد، این دغدغه پررنگتر هم میشود.
مثلا تصور کنید که ویزای استرالیا گرفتهاید و درحال آماده شدن برای سفر به این کشور هستید اما قرار است برای مدت طولانی پت خود را پیش دوست یا آشنا بگذارید و با به پانسیون بسپارید، حتما لطف سفر برایتان کم خواهد شد.
اما جای نگرانی نیست زیرا قوانینی برای بردن حیوانات خانگی با هواپیما به هرجا که میخواهید سفر کنید، وجود دارد که با رعایت آنها میتوانید با حیوانات خود همسفر شوید. در این مطلب قصد داریم این قوانین را بررسی کنیم. اگر شما هم دوست دارید بیشتر درباره این موضوع بدانید، با ما تا انتهای این مطلب از وبسایت توریک همراه باشید.
قوانین شرکتهای هواپیمایی برای حمل حیوانات خانگی
اگرچه تعدادی قانون کلی درباره حمل حیوانات خانگی در همه جای دنیا وجود دارد اما باز هم هر شرکت هواپیمای ممکن است قوانین مخصوص خود را دنبال کند. این قوانین بسته به اینکه کشور مبدا و مقصدتان کجاست ممکن است متفاوت باشد.
مثلا اگر قصد دارید حیوان خانگی خود را از طریق شرکتهای هواپیمایی ایرانی مانند ماهان جابهجا کنید باید بدانید که برای حمل حیوان با هواپیمایی ماهان محدودیت حداکثر دو قلاده سگ یا گربه و ۱۰ عدد پرنده تزیینی و ممنوعیت حمل حیوانات پرخاشگر، بیمار، حیوان با بوی تند، حیوان با ظاهر ناسازگار با سفر هوایی و حیوانات بسیار گرانقیمت نیز در این شرکت هواپیمایی وجود دارد.
همچنین در برخی از هواپیماییها ممکن است برخی از حیوانات بهدلیل مشکلات سلامتی، نژاد خاص و… اجازه ورود به هواپیما را نداشته باشند. این هم یک دلیل دیگر برای اینکه قبل از خرید بلیط با مسئولین آن شرکت هواپیمایی که قصد دارید بلیط خود را از آنجا تهیه کنید، مشورت نمایید. یعنی یا باید قبل از تهیه بلیط با شرکت هواپیمایی مربوط تماس بگیرید یا از طریق وبسایتش قوانین مربوط به حمل حیوانات خانگی را مطالعه نمایید تا دچار مشکل نشوید.
مدارک لازم برای حمل حیوانات خانگی با هواپیما
اگر میخواهید حیوان خانگی خود را با هواپیما حمل کنید باید مدارک زیر را همراه داشته باشید تا در فرودگاه به مشکل نخورید:
- شناسنامه یا گذرنامه حیوان
- فرم مخصوص درخواست انجام امور موجود زنده
- برگه پرداخت کرایه حمل
- گواهی معتبر بهداشتی بینالمللی از دامپزشکی دولتی کشور مبدا (یا مقصد) صادر میشود.
- تایید کتبی قرنطینه دامپزشکی فرودگاه
* باید بدانید که حتی اگر خودتان همراه با حیوان خانگیتان در پرواز شرکت دارید، باید او را در سالن دریافت بار فرودگاه تحویل دهید و در فرودگاه مقصد تحویل بگیرد.
* توجه داشته باشید که گواهی معتبر بهداشتی بینالمللی برای حمل حیوانات در مسیرهای داخلی لازم نیست و فقط همراه داشتن آن در سفرهای خارج از کشور ضرورت دارد.
شرایط حمل حیوانات خانگی با هواپیما
اگر قصد حمل حیوان خانگی خود را با هواپیما دارید، شرایط آن به شرح زیر است:
- باید حداقل 24 ساعت قبل از سفر با فرودگاه مبدا تماس بگیرید تا اگر مشکل یا نیاز ویژهای وجود دارد، اطلاع پیدا کنید.
- باید از دفاتر فروش بلیط هواپیما کد AVIH را دریافت نمایید.
- برای سفرهای خارجی، حداقل ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه قبل از پرواز و برای سفرهای داخلی، حداقل ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه قبل از پرواز در فرودگاه حاضر باشید؛ زیرا پذیرش حیوان خانگی و تحویل آن به بخش باربری زمانبر است.
- اگر قرار است بچه سگ یا گربه با هواپیما حمل شود، باید حداقل ۱۰ هفته از تولد آنها گذشته باشد (بعضی کشورها ممکن است حداقل سن ۱۲ هفته را در نظر بگیرند).
- تعداد حیواناتی که میتوانید در پرواز حمل کنید، محدود است. بر اساس قوانین سازمان دامپزشکی ایران، هر مسافر میتواند حداکثر ۲ قلاده سگ یا گربه یا ۱۰ قطعه پرنده تزئینی را حمل کند.
- حداکثر چند ساعت قبل از پرواز، به حیوان غذای سبک بدهید تا در طول پرواز اذیت نشود.
- در پروازهای بیشتر از ۲ ساعت، حتماً آب و غذا به میزان کافی برای حیوان فراهم کنید.
- توجه داشته باشید که برخی از شرکتهای هواپیمایی ممکن است به حیوانات پرخاشگر، بیمار، حیوانات با بوی تند و ظاهری ناسازگار اجازه ورود به هواپیما را ندهند.
- همه حیواناتی که قرار است با هواپیما حمل شوند، باید قفس داشته باشند. این قفس باید دارای ابعاد مناسبی باشد، به انداز کافی محکم باشد و منافذ تهویه هم داشته باشد. اگر حیوانتان ممکن است نیش بزند و گاز بگیرد، مسئولین فرودگاه باید مطلع شوند. روی قفس باید برچسب اطلاعات حیوان و نشانی و شماره مسافر نوشته شده باشد.
هزینه حمل حیوانات با هواپیما
همانطورکه بالاتر هم گفته شد، هزینه حمل حیوانات با هواپیما به صورت همراه مسافر در ایرلاینهای داخلی براساس وزن حیوان و قفس محاسبه میشود. هزینه اضافه بار بسته به نوع حیوان خانگی متفاوت است و به صورت زیر محاسبه میشود:
پرندگان خانگی: (وزن پرنده + وزن قفس) × ۴ = مجموع وزن اضافه بار (کیلوگرم)
حیوانات خانگی: (وزن حیوان + وزن قفس) × ۲ = مجموع وزن اضافه بار (کیلوگرم)
هزینه حمل حیوانات خانگی، جدا از هزینه بار مجاز رایگان مسافر در هر مسیر پروازی محاسبه میشود. به عبارت دیگر، حتی اگر مسافر باری به همراه خود نداشته باشد، موظف است هزینه حمل حیوان را به عنوان کرایه حمل AVIH پرداخت کند. هزینه کارگزاری نیز به هزینه حمل اضافه میشود. در پروازهای بینالمللی، هزینه اضافه بار براساس تعرفه کشور مقصد محاسبه میشود. درمقابل، هزینه حمل حیوانات خانگی با هواپیما به صورت غیر همراه (کارگو) بسیار مقرون به صرفهتر است و از طریق پایانههای باربری فرودگاه تعیین میشود.
حمل حیوان خانگی با قطار و اتوبوس
با قطار و اتوبوس نمیتوان حیوانات خانگی را جابهجا کرد. درواقع قوانین شرکتهای ریلی و همچنین شرکتهای اتوبوسرانی امکان حمل حیوانات حتی حیوانات خانگی را به مسافران نمیدهند. بنابراین اگر میخواهید حیوان خود را به صورت جادهای جابهجا کنید باید از خودروی شخصی استفاده نمایید.
کلام آخر
در این مطلب درباره حمل و نقل حیوانات خانگی با هواپیما و شرایط و هزینههای حمل آن حرف زدیم. بنابراین اگر میخواهید پت خود را هم با خود به سفر ببرید و نگران این موضوع هستید، خواندن این مطلب میتواند به شما راهکار بدهد.
البته باید بدانید که ای قوانین شامل حال همه کشورها نمیشود. مثلا اگر میخواهید ویزای انگلیس، قطر و بحرین و همچنین ویزای امارات را بگیرید باید بدانید که این کشورها اجازه ورود حیوان خانگی از طریق هواپیما را نمیدهند و بنابراین جابهجایی حیوانات باید از طریق Cargo صورت بگیرید.
اگر نکته دیگری درباره حمل حیوانات خانگی با هواپیما وجود دارد، آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید تا دیگران هم بهره ببرند. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد و بتوانید از آن استفاده کنید.
0 0