مهاجرت از طریق ازدواج، یکی از رایجترین راههای اخذ ویزا محسوب میشود که توسط بیشتر کشورها در سراسر جهان، پذیرفته شده است. این نوع ویزا، به اتباع خارجی تعلق میگیرد که تمایل به ازدواج با شخص دارای شهروندی یا تابعیت کشور مقصد، دارند. صدور ویزای ازدواج، میتواند بسته به کشوری که انتخاب میکنید متفاوت باشد. از همین روی، ما در این مقاله شرایط و مدارک موردنیاز برای اخذ ویزا از طریق ازدواج در کشورهای مختلف را برای شما عزیزان شرح دادهایم.
ویزای ازدواج چیست؟
بدیهی است که برای مهاجرت به کشورهای خارجی، نیاز به اخذ ویزا است، حال این که کدام یک از انواع ویزا باید دریافت شود نیاز به مشخص شدن هدف است. ویزای ازدواج (marriage visa) یا (Spouse) یکی از محبوبترین روشهای مهاجرت به کشورهای اروپایی یا ایالات متحده به شمار میرود که به اتباع خارجی، اجازه زندگی در کشور موردنظر را میدهد. درواقع افراد علاقهمند میتوانند از طریق ازدواج با تبعه یک کشور، اجازه اقامت در اقلیم موردنظر را کسب کنند. البته، شایانذکر است که برای دریافت این نوع ویزا نیاز به داشتن مدارک خاصی است که در ادامه نام بردهایم.
شرایط دریافت ویزا ازدواج چیست؟
پیش از هر چیزی باید گفت که دریافت ویزای ازدواج، بسته به قوانین کشورها میتواند متفاوت باشد؛ اما یکسری قوانین کلی در این باره وجود دارد که به شرح زیر هستند:
- سن متقاضی برای ازدواج باید بالای ۱۸ سال باشد.
- شخصی که بهعنوان همسر انتخاب میشود، باید تمکن مالی داشته باشد.
- مهلت اقامت از طریق ازدواج حداقل ۱ سال است و پس از آن مجدداً باید تمدید شود.
- برخی از کشورها مدارکی برای اثبات ارتباط متقاضیان مانند عکس، ویدئو و… درخواست میکنند.
- ازدواج صوری بههیچعنوان پذیرفته نمیشود و اثبات واقعی بودن ازدواج الزامی است.
- ازدواج باید بهصورت رسمی ثبت شده و اسناد مربوط به آن، به سفارت تحویل داده شود.
مدارک موردنیاز برای اخذ ویزا ازدواج
توجه داشته باشید مدارکی که برای اخذ ویزا ازدواج نیاز است، بسته به قوانین کشورهای مختلف میتواند متفاوت باشد؛ بااینحال برخی از مدارکی که در کیس ازدواج رایج هستند، به شرح زیر است:
- فرد متقاضی باید مدارک هویتی خود مانند شناسنامه، پاسپورت معتبر، کارت پایان خدمت و… را به سفارت تحویل دهد.
- ارائه سند رسمی ازدواج الزامی است.
- مدارک مربوط به ازدواج گذشته (در صورت ازدواج قبلی) باید در مدارک قرار بگیرد.
- ارائه اسناد تمکن مالی؛ مانند پرداختهای مالیات، اطلاعات حساب بانکی، فیش حقوقی و… ضروری است.
- ارائه گواهی سوء پیشینه نیاز است.
مزایای دریافت ویزای ازدواج
یکی از دلایلی که بسیاری از افراد ویزای ازدواج را برای مهاجرت انتخاب میکنند، مزایای بیشماری است که از این طریق کسب میشود. یکی از بزرگترین مزایای دریافت این نوع ویزا، پروسه سادهتر و زمان کمتر برای اخذ ویزا نسبت به سایر روشها است! درکل، میتوان گفت که دریافت ویزا ازدواج مزایای زیر را به همراه دارد:
- هزینههای بسیار کمتر نسبت به سایر ویزاها.
- امکان سفر به کشور مقصد و اقامت موقت.
- اخذ ویزا و تابعیت کشور موردنظر به طور دائمی. [در صورت اثبات واقعی بودن ازدواج]
- برخورداری حقوق مساوی با شهروندان و امکان استفاده از تمامی امکاناتی که برای آنها فراهم است.
- اجازه کار و تحصیل به فرد متقاضی.
اقامت با ویزای ازدواج در کدام کشورها امکانپذیر است؟
ازآنجاکه قانون مهاجرت از طریق ویزا ازدواج، توسط سازمان جهانی Migration تنظیم شده و یک قانون بینالمللی است، این نوع ویزا در بیشتر کشورها صادر میشود. بااینحال، برخی از بهترین کشورها برای اخذ ویزا ازدواج در ادامه ذکر شدهاند:
- کانادا (Canada)
- آمریکا (USA)
- آلمان (Germany)
- لهستان (poland)
- ترکیه (türkiye)
- انگلیس (England)
- اوکراین (Ukraine)
- سوئد (Sweden)
- فرانسه (France)
- دبی (Dubai) و… .
آیا بلافاصله بعد از ازدواج ویزا میگیریم؟
خیر، معمولاً گذراندن یک پروسه مشخص برای اخذ ویزا وجود دارد که مدتزمان ۱ تا ۲ سال را شامل میشود. البته، این زمان در کشورهای مختلف، متغیر است؛ برای مثال، اخذ ویزا ازدواج در کشور آمریکا حداقل ۲ سال زمان میبرد، اما برای ویزای کانادا ۱ سال زمان نیاز است. این شرایط برای سایر کشورها همچون ویزای دبی، ترکیه، انگلیس و … متفاوت است. تنها موردی که برای همه کشورها صدق میکند، ارتباط و دیدار زوجینی است که قصد ازدواج با یکدیگر را دارند؛ در غیر این صورت پروسه صدور ویزا کنسل میشود.
آیا در صورت جدایی ویزای ازدواج باطل میشود؟
جدایی از همسر چطور بر ویزای ازدواج ما تأثیر میگذارد؟ این سؤالی است که بسیاری از مهاجران میپرسند و کسب اطلاعات درباره آن، از اهمیت بالایی برخوردار است. در این باره باید بگوییم، بیشتر از آنکه طلاق بر ویزای شما تأثیر بگذارد، زمان جدایی مهم است! البته، ایالات مختلف قوانین متفاوتی برای ابطال ویزا ازدواج دارند و شما باید برای آگاهی داشتن از این پروسه، قوانین مربوط به جدایی در کشور موردنظر را مطالعه کنید. برای مثال، برای کسب اقامت دائم در کشور آمریکا، باید به مدت ۲ سال به طور مستمر با همسر خود در ارتباط باشید. معمولاً جدایی و طلاق، بعد از دریافت اقامت دائم و گذشت مدتزمانی که از سوی هر دولت تعیین میشود، ویزای شما را تحتتأثیر قرار نمیدهد. بااینحال، قوانین ابطال ویزا بسته به شرایط و کشوری که در آن زندگی میکنید متفاوت است.
سخن پایانی
ویزای ازدواج یک مجوز قانونی است که به مهاجران اجازه میدهد از طریق ازدواج با اتباع خارجی، مقیم کشور مقصد شوند. شرایط خاصی اعم از ارائه مدارک هویتی، داشتن تمکن مالی همسر، توانایی اثبات واقعی بودن ازدواج و… برای اخذ ویزا ازدواج وجود دارد که در هر کشور متفاوت است. دریافت ویزای ازدواج نسبت به سایر ویزاها، از هزینهها و چالشهای کمتری برخوردار است و به همین دلیل جزو محبوبترین روشهای مهاجرت به شمار میرود. همچنین، این نوع ویزا شانس اقامت دائمی در کشورهایی نظیر آمریکا، انگلستان، آلمان، لهستان، ترکیه و… را به اتباع خارجی میدهد.
0 0