استانبول یکی بهترین مقاصد گردشگری برای ایرانیان محسوب میشود که دلیل، نزدیک بودن آن به کشورمان است. برای سفر به استانبول راههای مختلفی وجود دارد؛ از سفر هوایی گرفته تا سفر با ماشین شخصی. هر کدام از روشهای سفر به استانبول جذابیت و مزایای خاص خود را دارد؛ اما سفر زمینی به استانبول میتواند به سفری خاطرهانگیز و فراموشنشدنی تبدیل شود.
اما سفر زمینی به استانبول چگونه انجام میشود؟ در این مقاله از توریک قصد داریم به بررسی کامل هر چیزی که باید در مورد سفر زمینی به استانبول بدانید، بپردازیم.
دسترسی زمینی به استانبول از شهرهای مختلف ایران
اگر قصد تجربه سفر زمینی به استانبول را دارید، قبل از هر چیزی باید ببینید که از کدام شهرهای ایران میتوانید به استانبول سفر کنید. البته اگر مسیرتان دور است و نمیخواهید با اتوبوس به آن شهر بروید، امکان سفر به تهران یا تبریز با هواپیما یا قطار وجود دارد. پس از رسیدن به آن، میتوانید به سمت مرزهای ترکیه حرکت کنید و در نهایت خودتان را به استانبول برسانید.
بنابراین فرقی نمیکند که بخواهید از کدام شهر ایران به استانبول سفر کنید! تنها چیزی که لازم است، این است که خودتان را به مرزهای ترکیه برسانید. طبیعتاً هزینهها و مدت زمان رسیدن به استانبول از مبدأهای مختلف فرق میکند! هر چقدر مبدأ موردنظر به مرزهای ترکیه نزدیکتر باشد، مدت زمان و هزینه کمتری را باید صرف کنید. مثلاً سفر به استانبول از تبریز با اتوبوس کمترین زمان و هزینه را دارد اما سفر از شهرهای جنوبی ایران نظیر بوشهر به استانبول، علاوه بر مدت زمان مرز ترکیه تا استانبول، شامل زمان رسیدن به مرز ترکیه هم میشود.
هزینههای سفر زمینی به استانبول
اگر قصد دارید به صورت زمینی به استانبول سفر کنید، باید هزینههای مختلف را بدانید. مهمترین هزینههای سفر زمینی به استانبول شامل موارد زیر است که عبارتند از:
هزینه خرید بلیط سفر به استانبول
اولین چیزی که باید بابت آن هزینه کنید، خرید بلیط سفر به استانبول است! در سفر زمینی میتوانید بلیط اتوبوس یا قطار تهیه کنید. حتی میتوانید بخشی از مسیر را با قطار طی کنید تا به مرز ترکیه برسید. سپس بقیه مسیر را با اتوبوس طی کنید. هزینه بلیط اتوبوس از تهران تا استانبول 3.500.000 تومان است.
هزینه دریافت گذرنامه برای سفر به استانبول
یکی دیگر از هزینههای سفر زمینی به استانبول مربوط به گرفتن پاسپورت است. اگر پاسپورت دارید که این مورد هزینهای برای شما ندارد. اما اگر به هر دلیلی پاسپورت ندارید یا نیاز به تمدید پاسپورت دارید، باید هزینههای زیر را بابت آن پرداخت کنید:
صدور گذرنامه: ۱۲۵۰۰۰ تومان
هزینه عوارض شهرداری: ۶۲۵۰ تومان
خدمات گذرنامه: ۷۳۱۵۲ تومان
هزینه عکاسی و احراز هویت: ۴۳۰۰۰ تومان
با پرداخت هزینههای بالا بهراحتی میتوانید پاسپورت خود را دریافت کنید. طبیعتاً مدت زمانی را باید منتظر صدور پاسپورت باشید؛ پس چند هفته قبل از سفر به فکر تمدید پاسپورت خود باشید.
بهترین زمان سفر زمینی به استانبول
اگر قصد سفر زمینی به استانبول را دارید، اولین چیزی که باید به آن دقت کنید بهترین زمان برای سر به استانبول است. باتوجهبه این که استانبول شهری گردشگرپذیر است؛ اما در برخی فصلهای سال گردشگران کمتری در آن حضور دارند. بهترین زمان سفر زمینی به استانبول کاملاً بستگی به هدفتان دارد.
اگر به دنبال بهترین زمان برای سفر زمینی به استانبول هستید، پیشنهاد ما بهار و پاییز است. در این فصلها هوا نه آن قدر گرم است و نه آن قدر سرد که نتوانید از سفر خود لذت ببرید. البته اگر هدفتان از سفر به استانبول غیر از تفریح و گردش است، بهتر است فصل مناسب آن را پیدا کنید. برای مثال، برای استفاده از تفریحات استانبول نمیتوانید در فصل زمستان به این شهر دیدنی سفر کنید؛ اما برای خرید، زمستان فصل مناسبی است.
شرایط و مدارک موردنیاز سفر زمینی به استانبول
در سفر زمینی به ترکیه مانند سفرهای دیگر باید مدارک لازم را ارائه کنید؛ در صورت ناقص بودن آن، دولت ترکیه از ورود شما به کشور ترکیه جلوگیری میکند.
مدارک لازم برای سفر زمینی به استانبول عبارتاند از:
- گذرنامه با حداقل ۶ ماه اعتبار
- رزرو بلیط اتوبوس برای سفر زمینی
- بیمه مسافرتی
- پرداخت عوارض خروج از کشور که بر اساس تعداد سفرها در سال متفاوت است.
خوشبختانه دولت ترکیه برای ایرانیان شرایط سختگیرانه در نظر نگرفته است؛ بنابراین با تکمیل مدارک خود میتوانید وارد کشور ترکیه شوید و از سفر زمینی به استانبول لذت ببرید.
سفر زمینی با تور
یکی دیگر از راههای سفر زمینی به استانبول، استفاده از تورهای استانبول است. باوجود آن که اکثر تورهای مسافرتی بهصورت هوایی صورت میگیرد؛ اما برخی شرکتهای گردشگری تور زمینی هم ارائه میکنند. اگر از آن دسته افرادی هستید که تجربه سفر به ترکیه و استانبول را ندارید، استفاده از تور زمینی استانبول کمک زیادی به شما میکند. چرا که در چنین شرایطی مسئولیت شما کمتر است و بهراحتی میتوانید از خدمات تور استفاده کنید.
شرکتهای گردشگری تمام کارهای لازم برای سفر به استانبول را انجام میدهند؛ از هماهنگی بلیط اتوبوس گرفته تا رزرو هتلهای استانبول.
سفر زمینی با خودرو شخصی
یکی دیگر از راههای سفر زمینی به استانبول استفاده از خودروی شخصی است! معمولاً افرادی سفر زمینی را انتخاب میکنند که قصد دارند با ماشین شخصی خود به گشتوگذار در این شهر دیدنی بپردازند. شرایط سفر به ماشین شخصی نسبت به اتوبوس کمی سختتر است و باید فرایندهای بیشتری را طی کنید. در ادامه تمام مسائلی که دررابطهبا سفر زمینی با ماشین شخصی به استانبول باید بدانید را بررسی میکنیم.
فرایند اداری خروج از کشور با ماشین شخصی
اگر قصد دارید سفر لذتبخشی با ماشین شخصی انجام دهید، پیش از سفر باید حتماً فرایند اداری آن را طی کنید. طبیعتاً هر کدام از آنها هزینه خاص خود را دارند؛ اما این هزینه زیاد نیست و برای انجام آنها هم زمان زیادی نیاز ندارید. مهمترین کارهایی که باید انجام دهید عبارتاند از:
دریافت گواهینامه بینالمللی
اولین کاری که برای سفر خارجی با ماشین شخصی خود باید انجام دهید، گرفتن گواهینامه بینالمللی است. در واقع علاوه بر گواهینامه خودتان، به گواهینامه بینالمللی هم نیاز است تا بتوانید در کشور ترکیه تردد کنید. هزینه دریافت آن بستگی به نوع خودروی شما دارد و معمولاً از ۲۴۰.۰۰۰ تومان شروع میشود.
پلاک بینالمللی
فرایند اداری بعدی برای سفر به استانبول با ماشین شخصی، گرفتن پلاک بینالمللی است. پس از دریافت پلاک و تردد در کشور ترکیه، هنگام بازگشت به کشور باید آن را تحویل دهید. پلاک بینالمللی با نام ترانزیت هم شناخته میشود که اجازه تردد در کشورهای دیگر را فراهم میکند. هزینه دریافت بینالمللی برای سفر به استانبول ۷۲۶.۰۰۰ تومان است.
برای دریافت گواهینامه و پلاک بینالمللی میتوانید وارد سایت کانون جهانگردی و اتومبیلرانی شوید و فرایند آن را طی کنید.
دفترچه مالکیت یا کارت خودرو
یکی دیگر از فرایندهایی که باید طی کنید، گرفتن دفترچه مالکیت خودرو است که در کمتر از یک ساعت قابلدریافت است. برای دریافت آن هم باید ۲۲۵.۰۰۰ تومان پرداخت کنید.
برچسب CD و IR
یکی دیگر از کارهایی که باید انجام دهید، دریافت برچسب CD و IR است. این برچسبها برای شناسایی خودروی شما در کشور خارجی استفاده میشود که باید وسط شیشه عقب خودرو نصب شود. البته لازم است بگوییم که دریافت این برچسب اجباری نیست و تنها برای شناسایی خودرو استفاده میشود. هزینه آن ۹.۰۰۰ تومان است.
کاپوتاژ و مجوز خروج از کشور
آخرین فرایندی که باید حتماً طی شود، اقدام به گرفتن مجوز خروج از کشور است. درصورتیکه این مجوز را نداشته باشید، در مرزها به شما اجازه خروج از ایران داده نمیشود و نمیتوانید با خودروی شخصی به استانبول سفر کنید. کاپوتاژ اعتبار یکساله دارد و اگر قبلاً گرفتهاید، دیگر نیازی به دریافت آن نیست. البته اگر اعتبار آن تمام شده است، میتوانید بدون نیاز به گرفتن برچسب IR و پلاک برای تمدید آن اقدام کنید.
بیمه ۱۰ روزه ماشین
یکی دیگر از کارهایی که باید انجام دهید، بیمه ۱۰ روزه بینالمللی است. درصورتیکه اتفاقی برای شما در سفرتان بیفتد، میتوانید از بیمه برای پرداخت خسارت وارد شده استفاده کنید.
هزینه بنزین در ترکیه چقدر است؟
اگر قصد سفر به خودروی شخصی به استانبول را دارید، یکی از مسائلی که باید مطلع باشید هزینه بنزین در ترکیه است. برای هر لیتر بنزین در ترکیه باید حدود ۲۹ لیر هزینه پرداخت کنید. همچنین سعی کنید باک بنزین شما در سفر به ترکیه پر باشد تا در میان راه با مشکل بنزین روبرو نشوید.
گاهی اوقات کاربران فکر میکنند که اگر باک بنزین خود را در ایران پر کنند، از نظر مالی به نفعشان است. واقعیت این است که هنگام ورود به ترکیه، فارغ از این که باک بنزین شما پر یا خالی باشد تفاوت بنزین ایران با ترکیه از شما دریافت میشود. بااینحال بهتر است باک بنزین خود را پر کنید و سپس به سمت مرزهای ترکیه راهی شوید.
مرزهای زمینی سفر به استانبول کدام هستند؟
یکی دیگر از اطلاعاتی که باید در مورد سفر زمینی به ترکیه بدانید، مرزهای زمینی ایران و ترکیه است. ۳ مرز برای ورود به کشور ترکیه وجود دارد که عبارتاند از:
مرز بازرگان
مرز بازرگانی مرزی است که افراد زیادی از طریق آن وارد ترکیه و استانبول میشوند. این مرز در فاصله ۲۹۰ کیلومتری از تبریز قرار دارد که پس از عبور از شهرهای مرند و ماکو به آن خواهید رسید. مرز بازرگان فعالیت ۲۴ ساعته دارد و با شهر گوربولاغ ترکیه هم مرز است و پس ورود به این کشور، وارد این شهر خواهید شد.
پس از ورود به این شهر برای رسیدن به استانبول باید از شهرهای گوربولاق، دوغو بایزید، آغری، ارزروم، ارزینجان، آماسیا، بولو و ایزمیت عبور کنید و در نهایت پس از طیکردن حدود ۱۵۴۰ کیلومتر به استانبول برسید. این مسافت بیش از ۲۵ ساعت طول میکشد که البته تمام جادههای آن بزرگ و چند بانده هستند.
مرز رازی
مرز رازی در ۶۵ کیلومتری خوی در آذربایجان غربی قرار گرفته است که در نزدیکی شهر وان ترکیه قرار دارد. معمولاً افرادی که میخواهند به وان سفر کنند، ماشین خود را در پارکینگ این مرز پارک کرده و با تاکسی یا ون به این شهر سفر میکنند. برای رسیدن به استانبول باید شهرهای وان، تاتوان، موش، بینگول، الازیگ، مالاتیا، کایسری، گلباشی، بولو، دوزجه، ساکاریا و گِبزه را بگذرانید.
مسافت آن حدود ۱۸۲۷ کیلومتر است و حدود ۲۷ ساعت طول میکشد. این مرز بهصورت ۲۴ ساعته فعالیت نمیکند و فقط میتوانید از ۹:۳۰ صبح الی ۴:۳۰ بعدازظهر وارد ترکیه شوید.
مرز سرو
این مرز در نزدیکی ارومیه قرار دارد و فاصله آن حدود 60 کیلومتر است. نکتهای که باید در مورد این مرز بدانید، این است که در اکثر روزهای سال هوای سردی دارد و باید خودروی شما آمادگی مواجه شدن با برف را داشته باشد.
برای رسیدن به استانبول از مرز سرو باید از شهرهای یوکسِکوا، سواوستو، باشکاله، تاتوان، موش، بینگول، الازیگ، مالاتیا، کایسری، گلباشی، بولو، دوزجه، ساکاریا و گِبزه عبور کنید و پس از طی کردن مسافت 1940 کیلومتری به آن برسید. این مسیر از تهران حدود ۲۹ ساعت رانندگی نیاز دارد.
سفر زمینی به استانبول؛ تجربه یک سفر لذتبخش اما طولانی!
راههای مختلفی برای سفر به استانبول وجود دارد! سفر زمینی به استانبول یکی از راههای طولانی و زمانبر است اما میتوانید تمام جاهای دیدنی این کشور را ببینید. برای سفر به استانبول با ماشین شخصی یا راههای زمینی دیگر، باید اطلاعات کاملی در مورد آن داشته باشید که در این مقاله همه چیز را در اختیار شما قرار دادیم. اگر تجربه سفر زمینی به استانبول را دارید، از طریق بخش نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.
0 0