خانه
بلاگ
حساب کاربری

صفر تا صد هر آنچه باید در مورد اندونزی بدانید!

اندونزی
تاریخ انتشار: 1403/9/7

کشور اندونزی یا سرزمین هزار جزیره، یک مقصد تمام‌عیار برای سفر است که در آن می‌توان تجربه‌ای جالب از فرهنگ جنوب شرقی آسیا را در ترکیبی از سنت و مدرنیته کسب کرد. زیرا این کشور دارای مناطق آتش‌فشان‌ها و کوهستانی بکر، جنگل‌های انبوه، سواحل زیبایی چون بالی و آثار باستانی فراوان است که آن را به بهشتی برای طبیعت دوستان و ماجراجویان تبدیل کرده است. در این مطلب از مجله گردشگری توریک قصد داریم تا تمامی آنچه را که باید در مورد اندونزی بدانید از تاریخچه، جغرافیا، آب‌وهوا، فرهنگ غنی تا تنوع قومیتی، اقتصاد، جاذبه‌های دیدنی و بهترین زمان سفر به این کشور را با هم مرور کنیم.

کشور اندونزی کجاست؟

کشور اندونزی با نام کامل جمهوری اندونزی، مجمع‌الجزایری در قسمت شمالی اقیانوسیه و جنوب شرقی آسیا است. این مجمع‌الجزیره دارای 38 استان و بیش از 17 هزار جزیره کوچک و بزرگ است که خط استوا از آن می‌گذرد.

کشور اندونزی کجاست؟

این کشور فرا قاره‌ای که بین جنوب شرقی آسیا و استرالیا قرار دارد، بزرگ‌ترین مجمع‌الجزایری در سراسر دنیا است که بین دو خشکی قرار دارد. وسعت آب‌های اندونزی تقریباً ۳ برابرِ خشکی‌های این کشور است و جنگل‌های استوایی بارانی و کوهستان بخش‌های اصلی آن را تشکیل می‌دهند. لازم به ذکر است که اندونزی با پاپوآ و جزیره برنئو که متعلق به سه کشور اندونزی، مالزی، برونئی است، مرز مشترک دارد.

تاریخچه اندونزی؛ از سلطان‌نشینی و استعمار تا استقلال

آثار به‌جامانده از سنگواره‌های موجود در این کشور نشان می‌دهد که قدمت حضور انسان راست‌قامت در اندونزی به بیش از دو میلیون سال قبل برمی‌گردد.

تاریخچه اندونزی

در چند صدسال گذشته کشور اندونزی، روزگار پرفرازونشیبی را پشت سر گذاشته است؛ زیرا علی‌رغم اینکه تا پیش از قرن شانزدهم سلطان‌نشینی در جزایر اندونزی امری رایج بود، با دستیابی دو کشور اسپانیا و پرتغال به این سرزمین، معادلات قدرت و سیاست در این کشور به گونه دیگری رقم خورد. تا جایی که استعمارگران هلندی‌ها از ابتدای قرن هجدهم با قتل‌عام ۲۰ هزار نفر از مردم بومی اندونزی و چین، این کشور را تحت سلطه خود در آوردند و در مدت تصرف اندونزی توسط هلند، این سرزمین به هندِ هلند معروف شد.

سلطه هلندی‌ها، اشغال کوتاه‌مدت بریتانیایی‌ها و هجوم ژاپنی‌ها تا سال‌های سال به طول انجامید. در پی ایستادگی گاه‌وبی‌گاه مردم محلی و در نهایت با به‌قدرت‌رسیدن ژنرال احمد سوکارنو (بنیان‌گذار حزب ملّیون)، این کشور استقلال خود را پس گرفت و به‌عنوان جمهوری اندونزی به رسمیت شناخته شد.

نام اندونزی به چه معنا است؟

کلمه اندونزی از دوکلمه یونانی ایندوس به معنای هندوستان و نسوس به معنای جزیره است؛ در واقع اندونزی به معنای جزیره هند است.

تغییر پایتخت اندونزی از جاکارتا به نوسان‌تارا

درگذشته‌ای نه‌چندان دور همگان جاکارتا را پایتخت کشور اندونزی می‌دانستند؛ جاکارتا در ابتدای شهری کوچک و بندری بود که رفته‌رفته وسعت یافت؛ اما در حال حاضر دارای مساحتی در حدود ۶۷۰ کیلومترمربع است. جاکارتا از جمله مراکز اقتصادی کلیدی مجمع‌الجزایر اندونزی است و بیش از ۹ میلیون جمعیت دارد.

تغییر پایتخت اندونزی از جاکارتا به نوسان_تارا

ازآنجایی‌که جاکارتا در معرض خطر رفتن به زیر آب است، مصادف با روز استقلال اندونزی و در تاریخ ۱۷ اوت ۲۰۲۴ پایتخت اندونزی به شهر جدید نوسان‌تارا منتقل شد.

مساحت کشور اندونزی

مساحت کشور اندونزی ۱۹۱۹۴۴۰ کیلومترمربع است و این کشور از نظر وسعت، عنوان پانزدهمین کشور پهناور دنیا را به خود اختصاص داده است.

جمعیت اندونزی

اندونزی یکی از پرجمعیت‌ترین کشورهای مسلمان، دارای بیش از ۲۹۸ میلیون نفر جمعیت است و چهارمین کشور پرجمعیت جهان محسوب می‌شود. بیش از ۵۸ درصد جمعیت اندونزی در جزیره جاوه یعنی پرجمعیت‌ترین جزیره جهان سکونت دارند.

جمعیت اندونزی

تنوع نژادی مردم اندونزی

کشور اندونزی با دارابودن حدود ۶۳۳ قومیت مختلف، از تنوع بالایی در این زمینه برخوردار است. مردمان امروزی اندونزی اغلب از نژاد آسترونزی هستند؛ این نژاد در واقع افرادی بودند که حدود ۲۰۰۰ هزار سال پیش از میلاد از سمت تایوان به این جزیره آمدند و با راندن مردم بومی منطقه در این کشور ساکن شدند.

از دیگر قومیت‌های بزرگ اندونزی می‌توان به مادورس، سوندا، باتاک، بوژین‌ها و مینانگ‌کابائو اشاره کرد.

زبان مردم اندونزی چیست؟

اندونزیایی، زبان رسمی مردم کشور اندونزی است، البته تکلم به گویش‌های مختلف در این کشور امری مرسوم است.

نظام سیاسی اندونزی چیست؟

ساختار سیاسی اندونزی، در چارچوب جمهوری دموکراسی نیابتی فعالیت می‌کند و رئیس‌جمهور نقش رئیس حکومت، رئیس کشور و یک نظام چندحزبی را ایفا می‌کند.

دین مردم اندونزی چیست؟

بیش از ۸۵ درصد مردم اندونزی مسلمان و شافعی مذهب هستند. دین اسلام توسط دریانوردان تانزانیایی که تجارت‌پیشه بودند، به این سرزمین رسیده است. از دیگر ادیان مردم اندونزی می‌توان به دین‌های مسیحیت، هندوئیسم و بودیسم اشاره کرد.

جالب است بدانید مراسم تابوت یا تابوئیک، یکی از مراسم مذهبی اندونزی است که در ماه محرم و مصادف با عاشورا برگزار می‌شود. در این مراسم سنتی که با یاد مرور وقایع کربلا برگزار می‌شود، غذای مخصوصی به نام بوبورسوآ (غذایی شبیه به آش که از ذرت، شیر و غلات تهیه می‌شود) پخته و توزیع می‌شود.

جغرافیا و آب‌وهوای اندونزی چگونه است؟

همان‌طور که قبل‌تر اشاره کردیم، خط استوا از مجمع‌الجزایر اندونزی می‌گذرد؛ به همین دلیل این کشور دارای آب‌وهوای استواییِ گرم و مرطوب است و بارش‌های سنگینی را تجربه می‌کند.

جغرافیا و آب و 
هوای اندونزی

از گذشته‌های دور تا کنون به دلیل آب‌وهوای گرمسیری مساعد برای پرورش گیاهان، وجود آب فراوان و دیگر عوامل طبیعی در اندونزی، فعالیت‌های کشاورزی، تجارت، گسترش شهرها و روستاها در این کشور را سرعت چشمگیری داشته است.

پوشش گیاهی و جانوری اندونزی

آب‌وهوای استوایی و بارش‌های پی‌درپی در اندونزی شرایط مساعدی را برای رویش انواع گیاهان فراهم کرده است؛ ازاین‌رو بیش از دو سوم این کشور را جنگل‌های استوایی بارانی تشکیل می‌دهد.

جالب است بدانید کشور اندونزی یکی از ۱۷ کشوری است که دارای تنوع زیستی کلان شناخته می‌شود و پوشش گیاهی و جانوری آن ترکیبی از گونه‌های موجود در استرالیا و آسیا است.

اندونزی چند فصل دارد؟

گذر خط استوا از کشور اندونزی و وجود بخش‌های کوهستانی بزرگ در این کشور باعث شده تا این کشور جزیره‌ای در طول سال دارای دو فصل باشد؛ یعنی از ماه آپریل تا اکتبر که شامل فصل گرم و خشک است و از ماه نوامبر تا مارس که فصل بارانی و مرطوب به راه است.

بهترین فصل سفر به بالی و اندونزی

اگر به‌موقع ویزای اندونزی را دریافت کنید، شانس این را دارید تا در بهترین زمان سفر به بالی و جاوه یعنی فصل خشک که بارش و رطوبت کمتر و هوای گرمای مطبوعی دارد به این کشور سفر کنید.

بهترین فصل سفر به بالی و اندونزی

البته در فصل بارانی یعنی از ماه نوامبر تا مارس هم به دلیل کاهش گردشگران، هزینه سفر به اندونزی بسیار مقرون‌به‌صرفه است و می‌توان تجربه هم‌قدم شدن با افراد محلی و گردش در این کشور را در محیطی خلوت و آرام‌تر تجربه کرد.

اقتصاد اندونزی

اندونزی دارای منابع طبیعی و معدنی بسیاری است و در شمار کشورهای تازه صنعتی‌شده و غنی طبقه‌بندی می‌شود و دارای بزرگ‌ترین اقتصاد در سطح جنوب شرق آسیا است. تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۲۳ به حدود ۱.۳۷۱ تریلیون دلار رسید و اندونزی رتبه شانزدهم اقتصاد بزرگ جهان از نظر تولید را از آن خود کرد.

اقتصاد اندونزی

کشاورزی یکی دیگر از بخش‌های کلیدی این کشور است و محصولاتی چون روغن پالم، برنج، لاستیک طبیعی، روغن نخل، کوپرا، قهوه، کاکائو، بادام‌زمینی و… عمده محصولاتی هستند که اندونزی با تولیدشان بخش بزرگی از نیاز خود و سایر کشورها را تأمین می‌کند.

همچنین کشور اندونزی از جمله کشورهای صادرکننده نفت و مواد معدنی است و در حوزه تولید منسوجات، پوشاک، انرژی‌های تجدیدپذیر و نیز در صنعت گردشگری در شهرهای توریستی اندونزی هم نقش فعالی را در حوزه جنوب شرقی آسیا دارد.

واحد پول اندونزی چیست؟

واحد پول این کشور، روپیه اندونزی است.

فرهنگ و هنر مردم اندونزی

کشور اندونزی به دلیل موقعیت خاص خود، همواره در مسیرهای تجاری قرار داشته است؛ ازاین‌رو فرهنگ و آداب مردم این کشور تحت‌تأثیر بسیاری از ملل و مذاهب دیگر مثل مسیحیت، بودیسم، اسلام و… قرار گرفته است. نمونه‌هایی از این تأثیر را می‌توان در اعتقاد به جوان آبانگان، روح باوری در کاهارنگان و… مشاهده کرد.

فرهنگ و هنر مردم اندونزی

احترام و آبرو در کشور اندونزی بسیار مهم تلقی می‌شود، به‌گونه‌ای که در احوالپرسی و تعاملات بین‌فردی آثار رسمیت و ملاحظه به‌وضوح دیده می‌شود. مردم این کشور حرف‌زدن بدون فکرکردن، رک و مستقیم حرف‌زدن را پسندیده نمی‌دانند و سعی می‌کنند سخن خود را به‌آرامی و با ملایمت به زبان‌آورند. مردم اندونزی برای غذاخوردن و هدیه‌دادن آداب‌ورسوم مخصوص خود را دارند و سعی می‌کنند در هنگام خوردن غذا کمتر صحبت کنند.

هنر نقاشی در اندونزی و به‌ویژه در بالی دارای قدمت طولانی است. روش‌های نقش‌پردازی کلاقه‌ای از جمله روش‌های معروف و قدیمی اندونزیایی است که در جاوه مرکزی شهرت زیادی دارد. گاملان هم معروف‌ترین موسیقی سنتی اندونزی است. البته موسیقی و نمایش‌های امروزی در این کشور از هنر غربی و هندی تأثیر بسیاری گرفته است.

فرهنگ غذایی اندونزی

فرهنگ غذایی و سبک و سیاق پخت‌وپز در اندونزی تأثیر گرفته از فرهنگ هندی، چینی و حتی فرهنگ غذایی غربی است. برنج سرخ‌شده و بسیاری از غذاهای اندونزیایی از جمله پرطرف‌دارترین غذاهای اندونزی برای کشورهای همسایه مثل مالزی است.

در سفر به اندونزی سعی کنید از چشیدن معروف‌ترین خوراکی‌ها و غذاهای اندونزی مثل باکسو، ساتای، سامبال، گادو گادو، ناسی گورنگ و باکمی کورنگ ذائقه خود را به چالش بکشید!

جاذبه‌ها و دیدنی‌های اندونزی چیست؟

شاید جزیره بالی معروف‌ترین جاذبه اندونزی باشد که با آن آشنایی بیشتری دارید؛ اما در فهرست جاهای دیدنی اندونزی به‌قدری تنوع وجود دارد که چه طرف‌دار طبیعت باشید و چه طرف‌دار مراکز خرید یا معابد تاریخی و مکان‌های مذهبی می‌توانید در مدت سفر در این کشور سرگرم و راضی باشید و برای دیدن مکان‌های زیر لحظه‌شماری کنید!

جاذبه ها و دیدنی های اندونزی

  • سواحل بالی کوه برومو
  • جنگل مقدس میمون
  • معبد تاناه لوت
  • پارک آبی واتربوم بالی
  • دنیای وارونه بالی
  • شهر مینیاتوری تامان
  • دریاچه براتان
  • مسجد استقلال جاکارتا
  • معبد تامان ساراسواتی
  • ساحل دابل سیکس
  • ساحل کلینگ کینگ
  • معبد بساکی
  • معبد بوروبودور
  • میدان مردکا
  • شالیزارهای پلکانی تگالالانگ
  • پارک ملی کومودو
  • مرکز خرید دیسکاوری
  • مرکز خرید بزرگ اندونزی

چگونه یک سفر رویایی را به بالی و اندونزی داشته باشید؟

راحت‌ترین راهی که می‌توانید یک سفر بی‌دردسر به اندونزی و بالی داشته باشید، رزرو تور بالی از توریک است؛ زیرا در این روش تمامی مراحل سفر از دریافت ویزای اندونزی تا برنامه‌ریزی سفر مثل رزرو هتل، پرواز و… توسط کارشناسان مجموعه توریک، با مناسب‌ترین هزینه و در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام می‌شود.

چگونه یک سفر رویایی را به بالی و اندونزی داشته باشید؟

سخن پایانی

همان‌طور که ملاحظه کردید کشور اندونزی، مقصدی همه‌چیزتمام برای گردشگرانی است که می‌خواهند روح شرقی را با تنوعی از جاذبه‌ها و دیدنی‌های شگفت‌آور در هم آمیزند و تجربه یک سفر هیجان‌انگیز را برای خود و هم‌سفران خلق کنند. امیدواریم بامطالعه این مطلب، اطلاعات مفیدی را در مورد کشور زیبای اندونزی کسب کرده باشد. لطفاً اطلاعات یا تجربه خود را از سفر به اندونزی با ما و دیگر همراهان توریک به اشتراک بگذارید.

0 0
اشتراک گذاری

ارسال نظر لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *